Brug af bamix ®

En bamix er meget mere end blot en stavblender. Det er en allround køkkenmaskine, som kan klare de fleste opgaver i dit køkken. Hvis du har hele tilbehørspakken, kan du både piske, purere, røre, blende, mikse, mose, knuse og hakke. Er du i tvivl om, hvad de forskellige tilbehørsdele kan bruges til, har vi samlet en række videoer til inspiration.

 

Gå til YouTube
 • Video
 • Fordele
 • Anvendelse
 • Vedligeholdelse

Bamix® Multifunktionskniv

Bamix® Blenderskive

Bamix® Piskeskive

Bamix® Kød- & Grøntsagskniv

Bamix® Processor

Bamix® SliceSy

HVORFOR BAMIX®

bamix® – den alsidige stavblender, der kan bruges til meget mere end en foodprocessor.

bamix®-konceptet er baseret på nogle få, brugervenlige komponenter:

 • bamix® op til 350 W og 22.000 o/min.
 • Stander til tilbehør
 • Multifunktionskniv til at hakke, purere, findele og røre i tunge madvarer
 • Piskerskive til at piske flødeskum, æggehvider, frappé osv.
 • Blenderskive til at lave salatdressing og mayonnaise, røre i let dej, lave kartoffelmos osv.
 • Kød- og grøntsagskniv til at hakke kød, fisk og grove grøntsager
 • Processor og kværn til at male morgenmadsprodukter, hakke krydderurter, krydderier og ost, male kaffe, sukker osv.
 • Bamix-pulverskive- det perfekte tilbehør til din processor, hvis du skal kværne små mængder krydderier.
 • Sammen med bamix®-stavblenderen er SliceSy® den perfekte “universelle” køkkenmaskine. Et uundværligt tilbehør til alle, der sætter pris på hurtig og let brug.

Med bamix® er det slut med tidskrævende tilberedning af mad.
Designet til moderne køkkener og alsidig madlavning.
Ingen grund til at have flere køkkenmaskiner.

bamix® har en masse fordele:

Alsidig
bamix® er den perfekte køkkenmaskine til et væld af forskellige opgaver. Den kan bruges sikkert i små beholdere og glasskåle samt i varme gryder på komfuret. bamix ® har et dobbeltisoleret og fuldt forseglet hus, så den kan nedsænkes langt ned i både varm og kold væske.

Let at bruge
Takket være det unikke og ergonomisk optimerede design har du et godt greb om bamix®, og du kan betjene den med en enkelt finger. Alt tilbehør er designet, så det er nemt at montere og afmontere.

Let at rengøre
bamix® er ekstremt nem at rengøre. Du skal blot holde knivdelen under rindende varmt vand – så er det klaret!

Opbevaring
Når bamix® anbringes i standeren eller vægbeslaget, er den altid lige ved hånden og fylder næsten ikke noget selv i et lille køkken.

Kvalitet
bamix® er et schweizisk kvalitetsprodukt, der er lavet til at holde. Du kommer til at få glæde af den i mange år. Alle dele er fremstillet af førsteklasses materialer og kan når som helst genbestilles. Den stærke motor er et bamix®-design. Alle motorer fremstilles på virksomhedens fabrik i Schweiz. 100 % fremstillet i Schweiz.

Anvendelse
bamix® er populær hos gourmetkokke og andre, der arbejder professionelt med mad, samt hos dem, der elsker at lave mad derhjemme. De ved, at de altid kan stole på deres bamix®, fordi den er designet til at holde.

bamix® er ganske enkelt suveræn
bamix® sparer tid, penge og besvær. Fordi den gør det langt nemmere at tilberede mad, vil bamix® hurtigt blive den mest brugte køkkenmaskine i dit køkken – lige fra morgenmaden til aftensmaden.

Reparation
Mange køkkenmaskiner kan ikke repareres – men bamix® er noget helt særligt. Mange af vores produkter har været i brug i over 30 år og kan stadig repareres, hvis der skulle opstå problemer.

Lavere effekt – højere ydeevne
Takket være produktets høje kvalitet og den mangeårige mulighed for at få reservedele behøver du ikke udskifte din bamix® hvert andet år. Ved at vælge høje hastigheder og det perfekte omdrejningsmoment er det lykkedes os at opnå fremragende ydeevne ved relativt lav effekt.

App og hjemmeside
Der er mange fordele ved bamix®-appen. Ud over fuld adgang til bamix®-opskrifterne får du også eksklusive bamix®-opskrifter samt en indkøbslistefunktion. Vores nye opdaterede hjemmeside indeholder en masse yderligere baggrundsinformation samt oplysninger om, hvordan bamix® bruges helt perfekt.

Anvendelse af BAMIX®

Knive og skiver

Der findes mange forskellige knive og skiver til din bamix®, som du kan bruge på forskellige måder. Anvender du piskeskiven eller blenderskiven, skal du bruge metoden beskrevet under ”optrækning”. Anvender du derimod multifunktionskniven eller kød- og grøntsagskniven, skal du bruge metoden beskrevet under ”rotering”.


Hastighed

Som regel skal du altid bruge hastighedsindstilling 2, især når det drejer sig om hårde
typer fødevarer og store mængder. Brug hastighedsindstilling 1, hvis væsken ikke helt
dækker beskyttelseshovedet (med de fire ben), og brug også denne hastighedsindstilling til mad, der skal være let og luftig, såsom flødeskum, frugtskum osv.


Optrækning

Lad bamix® stå på et par sekunder på bunden af skålen. Hold den derefter på skrå, og træk den langsomt op langs siden af kanden. Når ingredienserne ikke længere følger med op, skal du føre bamix® mod bunden igen, og gentage processen, indtil ingredienserne har den ønskede stivhed.


Rotering

Roter let i håndleddet, og træk bamix® lidt op og ned (uden at trykke hårdt) imens. Hvor fin konsistensen bliver, afhænger af hvor længe du bruger stavblenderen.
Tip: Dæk beholderens åbning med hånden for at undgå sprøjt.


Væske

Når du bruger bamix® til væsker, skal du huske at komme stavblenderen ned i væsken, før du tænder den.


Vedligeholdelse af BAMIX®

Rengøring

Rengør bamix® straks efter brug for at forhindre madrester i at samle sig på drivakslen. Hvis der kræves mere grundig rengøring, skal du holde bamix® nede i en skål med varmt vand tilsat et par dråber opvaskemiddel og lade den køre et par sekunder.


Efter brug

Tag altid tilbehøret (knive og skiver) af drivakslen efter brug.


Beholdere

Høje og smalle beholdere er mere velegnede til brug sammen med bamix® end brede og lave.


Fantastisk mayonnaise hver gang

Du får en perfekt mayonnaise hver gang, hvis du laver den i bamix®-beholdere (der også kan bruges til opbevaring). Husk, at æggene og de piskede æggehvider bør have stuetemperatur


Væske

Når du bruger bamix® til væsker, skal du huske at komme stavblenderen ned i væsken, før du tænder den.